Produktmenu

Nationalflag

Nationalflag er de flag som hver nation flager med. I Danmark er flaget rødt og hvidt og kaldes for Dannebrog. Det siges at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland i 1219.

I andre lande har nationalflagene også et navn, som i England hvor flaget er blåt, rødt og hvidt og kaldes for Union Jack.

Det amerikanske flag har samme farver som det engelske, nemlig blå, rød og hvid. På det amerikanske flag er der røde og hvide striber og i øverste venstre hjørne er der et blåt felt med en hvid stjerne for hver stat i USA. Det amerikanske flag er opkaldt efter hvad der er på flaget og hedder således Stars and Stripes.

Udover den klassiske form som Dannebrog, Union Jack og Stars and Stripes har, findes der også flag med andre former som flaget fra Nepal der består af 2 trekanter ovenpå hinanden. Se mere om Nepals flag her.

Det er blevet populært at benytte nationalflag under sportsbegivenheder rundt omkring i de danske hjem, så når det danske fodboldlandshold spiller landskamp er der flere og flere steder hvor der bliver pyntet op med både danske flag men også med flag fra den nation som de danske fodboldspillere møder.

Se meget mere om flag, flagstænger roliganudstyr med Dannebrog og lignende i webshoppen på www.om-flag.dk hvor du også finder en masse forskellige textil-produkter som t-shirts, sweatshirts og hovedbeklædning som billige caps, bøllehatte og meget andet.